Gradbene storitve
Stanko Bezjak s.p.

 

Več informacij si lahko ogledate na uradni spletni strani proizvajalca

 www.quarzolith.at 

 www.baumit.comGSM 041 343 906
           e-mail: stankobezjak@gmail.com


POVPRAŠEVANJE                             
kliknite                                               

Strojni ometi

strojni ometi Vgradnja ometov je faza, ki pri gradnji hiše naredi prvi vidnejši estetski korak naprej in skrije opečne stene, ki smo jih pred tem kar nekaj mesecev naveličano gledali. V taki obliki, kot se na začetku ometi vgradijo, jih bomo dan za dnem gledali še nekaj desetletij, zato je pomembno, da so vgrajeni kakovostno in vrhunsko obdelani, z eno besedo, da so nam všeč.

Zakaj smo tako ponosni na naše omete?

Z vsakim dnem se trudimo, da postane naše podjetje sinonim za kakovost, na katero smo vsi zaposleni tako ponosni. Kot eni od pionirjev strojnih ometov v Sloveniji smo se skozi vsa ta leta ogromno naučili in zaradi nenehne želje po izboljšavah in inovacijah neprestano napredovali. Z vrhunsko kakovostjo smo do sedaj prepričali že veliko naših zadovoljnih strank.

Merilo kakovosti ometov
 

strojni ometi Dobri ometi so izdelani iz kvalitetnih materailov, so lepi na pogled in dosegajo kar najboljšo ravnino. Za zagotavljanje takih rezultatov je potrebno predvsem veliko natančnosti, volje, znanja in izkušenj.
 

Materiali

Izbiri materialov smo posvetili veliko časa in energije, saj smo izdelke številnih proizvajalcev preizkušali neko časovno obdobje. Prepričali so nas predvsem izdelki dveh avstrijskih proizvajalcev, izdelke enega od njih (Quarzolith) pa tudi uporabljamo. Njihovi izdelki na področju strojnih ometov se izkažejo predvsem s trdoto in enostavnim načinom obdelave. Quarzolith je v sosednji Avstriji, kjer vlada največja konkurenca na področju strojnih ometov v Evropi, nedavno postal prodajna številka ena. Priporočamo ga tudi mi! Bumit material (baumit.si). Zadnje čase veliko izdelujemo t.i. gips - cementne omete. To so ometi na bazi gipsa, kateremu je dodan cement.
S tem načinom dosežemo večjo trdnost ometa, primeren pa je tudi za prostore, ki imajo več vlage npr. kopalnice in kleti.

Obdelava ometa

Omet se lahko obdeluje na dva načina, z zaribavanjem in gletanjem. Uporabljamo prvo metodo, ki ima pred gletanjem nekaj pomembnih prednosti. V primeru zaribavanja dosežemo, da ometi ostanejo paropropustni (v žargonu pravimo, da omet diha), dočim gletanje stene popolnoma zapre in so paroneprosustni in s tem je onemogočeno samodejno uravnavanje vlage v prostoru. Poleg tega z zaribavanjem lahko odpravimo še zadnje male neravninice na ometu, ki so nastale pri prvi, t. i. grobi fazi ravnanja ometov. V kolikor se te ne odpravijo, so kasneje vidne predvsem takrat, kadar svetlobo (luč) usmerimo vzdolžno s steno (t.i. valovanje stene). Poleg naštetih naj omenim še eno prednost, ki je bolj ko ne posledica materiala. Gletanje zahteva veliko vsebnost mavca (gipsa) v materialu, sicer se ga ne da lepo zagladiti. Težava je, ker je gips mehkejši od apna, zato so ti ometi običajo mehkejši. Material, ki ga mi uporabljamo, je narejen na osnovi apna, dodanih ima samo 7% gipsa (konkurenca tudi prek 40%) za lažjo obdelavo.  Višek materiala se odstranjuje z gladilko, ki je postavljena na podlago pod kotom 90°. Debelina nanosa je običajno povprečna debelina granul ometa. Potem ko je odstranjen višek ometa, sledi zaribavanje ometa. Le to se izvaja na že vlažen omet. Zaribavanje se izvaja s plastično gladilko s krožnimi gibi, če želimo valjčkan omet ter z vzdolžnimi ali prečnimi gibi, če želimo praskano strukturo.

Predhoden ogled referenčnega objekta

Vsaki potencialni stranki ponudimo ogled objekta, ki je trenutno v izdelavi, kjer se lahko na lastne oči prepriča, kako naš omet izgleda v živo. Zavedamo se, da se samo na ta način lahko vidijo vse podrobnosti in razlike med povprečnim in dobrim ometom.

Zaščita oken in vrat

Preden začnemo z ometavanjem stropov in sten vsa okna ustrezno zaščitimo s plastično folijo in s tem dosežemo, da le-ta ostanejo čista in nepoškodovana tudi po opravljenem delu. V namen zaščite poleg folije uporabljamo tudi plastične dilatacijske letvice, ki se nalepijo na okvir okna, na te letvice pa pritrdimo folijo in jo rezvlečemo od enega do drugega robu okna, s čimer je zaščitenost okna 100%. Omenjene letvice pa poleg zaščite omogočajo tudi odličen stik med okvirjem oken in ometom, kar je bil v preteklosti hud problem, saj je na tem stičišču omet vedno počil.